Ο Συνεταιρισμός
Ο Συνεταιρισμός Φαρμακοποιών Κρήτης (ΣΥΦΑΚ ΣΥΝ.ΠΕ.) ιδρύθηκε το 1982 με 73 μέλη. Ο Όμιλος ΣΥΦΑΚ αριθμεί 311 μέλη και έχει εξαπλωθεί σε όλη την Κρήτη καθώς επίσης και στα Δωδεκάνησα.

Σκοπός του είναι να καλύψει την φαρμακευτική αγορά εστιάζοντας στην ποιότητα των υπηρεσιών, στην ποικιλία των ειδών, την επάρκεια των προϊόντων και την γρήγορη παράδοση των παραγγελιών. Στόχος του είναι ο εκσυγχρονισμός του φαρμακείου και η οικονομικότερη και πλέον εύρυθμη λειτουργία του. Παρέχει στους πελάτες του ολοκληρωμένες λύσεις και υπηρεσίες στον τομέα των φαρμακευτικών και παραφαρμακευτικών προϊόντων και λειτουργεί με προδιαγραφές Ευρωπαϊκού επιπέδου.

Το 1996 με μια στρατηγικής σημασίας απόφαση μεταξύ των μελών των Συνεταιρισμών νομών Ηρακλείου – Λασηθίου και νομού Ρεθύμνου δημιουργήθηκε ο ΣΥΦΑΚ ΣΥΝ.ΠΕ. στο Ηράκλειο και δυο Ανώνυμες Εταιρείες η ΣΥΦΑΛ Α.Ε. στην Ιεράπετρα και η ΣΥΦΑΡ Α.Ε. στο Ρέθυμνο. Έτσι τα φαρμακεία έχουν άμεση εξυπηρέτηση από εξειδικευμένο προσωπικό.

Η λειτουργία των φαρμακαποθηκών του Ομίλου ΣΥΦΑΚ υποστηρίζεται από πλήρες μηχανογραφικό σύστημα, που ήδη από το 1988 επεκτείνεται και βελτιώνεται συνεχώς με κορύφωση την στις 01.10.2004 τοποθέτηση και λειτουργία προγράμματος ERP το οποίο δίνεται, εκτός των άλλων και η δυνατότητα για online παραγγελίες του φαρμακείου στον Συνεταιρισμό.Προκειμένου ο Συνεταιρισμός να καλύψει την επικοινωνία ανάμεσα στις εταιρείες και τα Διοικητικά Συμβούλια του Ομίλου, έχει θέσει σε λειτουργία σύστημα τηλεδιάσκεψης υψηλών προδιαγραφών.

Προφανής απόδειξη της ανάπτυξης και της δύναμης του ΣΥΦΑΚ είναι και η μεταφορά του, τον Σεπτέμβριο του 2001, σε νέες ιδιόκτητες και σύγχρονες εγκαταστάσεις, που καλύπτουν 1400 τ.μ. σε οικόπεδο δυο στρεμμάτων στο κέντρο του Ηρακλείου. Σήμερα πλέον με την αλματώδη ανάπτυξή του δεν επαρκούν για τις ανάγκες λειτουργίας του και σύντομα θα λειτουργήσει νέο κέντρο διανομής 4000 τμ περιφερειακά του Ηρακλείου για να υποστηρίξει τις μονάδες του.

Ο ΣΥΦΑΚ είναι η πρώτη φαρμακαποθήκη στην Ελλάδα που πιστοποιήθηκε κατά ISO : 9001/2000 το 2001, για την εμπορία και διανομή φαρμάκων(Αρ. Μητρ. πιστ. : 04 100 20010749-E9) καθώς και για την εμπορία και διανομή αναλώσιμων ιατροτεχνολογικών προϊόντων αποστειρωμένων και μή (Σύμφωνα με την Υπ. αποφ.1348/04 με Αρ. Έκθεσης : 07221345946)  . Τον Ιούλιο του 2003 αναβάθμισε το Σύστημα Ποιότητας του κατά ISO, έχοντας στόχο την πλήρη ικανοποίηση κάθε πελάτη από την πρώτη φορά και την συνεχή βελτίωση της ποιότητας των παρεχόμενων υπηρεσιών.

Το 2006, ο ΣΥΦΑΚ έκανε μια ακόμα υπέρβαση και εξαγόρασε μια ιδιωτική φαρμακαποθήκη στη Ρόδο την οποία μετέτρεψε σε Συνεταιριστική, φέρνοντας κοντά τους Κρητικούς και τους Δωδεκανήσιους φαρμακοποιούς. Προσπαθεί να ενώσει τη δύναμη τους και να δημιουργήσει ένα όμιλο ο οποίος θα είναι μια από τις μεγαλύτερες δυνάμεις στο χώρο του φαρμακείου στην Ελλάδα.

Σήμερα, στα πλαίσια της κοινωνικής ευθύνης που διακρίνει τον Συνεταιρισμό μας, ιδρύσαμε  φαρμακαποθήκη στην Κάλυμνο, με σκοπό να φέρουμε το φάρμακο πιο εύκολα στους ασθενείς των απομονωμένων νησιών και να τονώσουμε την οικονομία της ακριτικής αυτής περιοχής.

Ο ΣΥΦΑΚ βελτιώνει και προσθέτει συνεχώς υπηρεσίες (Λογιστικά,  οργάνωση, διαχείριση, merchantising, κάλυψη των φαρμακείων με αισθητικούς, διπλωματούχους υπαλλήλους, απογραφές κ.α.) προχωρεί σταθερά και με αισιοδοξία, έτοιμος να αντιμετωπίσει τις προκλήσεις του μέλλοντος.

Για να μπορέσει να βοηθήσει σε περίοδο της κρίσης τα φαρμακεία του ο Συνεταιρισμός τους διέθεσε ένα υπερσύγχρονο σύστημα διαδραστικών τηλεοράσεων στα οποία ο πελάτης και ο περαστικός μπορεί να πάρει πάρα πολλές χρήσιμες πληροφορίες.

Επίσης ο Συνεταιρισμός προχωρά στην ενιαία σηματοδότηση των φαρμακείων του εξωτερικά και εσωτερικά με την τοποθέτηση σε όλα τα ράφια των φαρμακείων προφίλ για τη σηματοδότηση ανα κατηγορία ώστε να μπορεί να γίνετε πιο εύκολη η επιλογή απο τον πελάτη.

Για να διευκολύνει τη λειτουργία του φαρμακείου ο Συνεταιρισμός διαθέτει δωρεάν υπό προυποθέσεις το πρόγραμμα φαρμακείων Farmakon, το πρόγραμμα PharmaBit διαχείρησης παραφαρμακευτικών ειδών και το πρόγραμμα F - γνώση ή F-αναζήτηση το οποίο διανέμεται  δωρεάν σε όλους και με το οποίο ο φαρμακοποιός μπορεί να δεί τις αλληλεπιδράσεις μεταξύ των φαρμάκων που παίρνει κάποιος ασθενής και να προλάβει τις παρενέργειες.